Mijn zoon heeft al enkele jaren onze eerste digitale compactcamera geconfisqueerd evenals mijn oude statief. De appel valt niet ver van de boom.

Op een zonnige dag in mei 2015 kwam ik terug van een ochtendje fotografie. Of ik met hem na de lunch wilde gaan fotograferen. Waarop we naar De Horst zijn gegaan, een landgoed van waaruit je zo de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in kan lopen. Een prachtige rhododendron stond vol in bloei en we maakten samen daarvan opnames met de weerspiegeling in het water.

Toen ik later naast de struik stond zag ik bladluis zitten. Zo’n beestje dat je makkelijk ‘met je wijsvinger wegdrukt’ of met een verdelger besproeit. Maar met de marcrolens gaat opeens een nieuwe wereld voor je open. Wát een fantastisch mooi beestje. In een prachtig groene kleur, zebra-gestreept. Het lijkt wel of ‘ie met z’n ogen mij aankijkt.

 

 

 

Reacties

Van harte gefeliciteerd met je mooie web-site met
prachtige foto’s.
Samen met mijn man hebben wij er vanavond van genoten !!

Geef een reactie

negentien − 7 =

Translate »