Welkom!

Natuurfotografie is mijn grote passie. Ik geniet van de vroege ochtend en sta met zonsopkomst al in het veld, als iedereen nog op een oor ligt. De natuur is dan op z’n allermooist.

Mijn stijl is puristisch van aard en ik probeer vooral de schoonheid van de natuur in mijn foto’s te vangen. Daarbij let ik graag op mijn standpunt, compositie en uiteraard het licht. In mijn workflow kan ik dan ook “mijzelf helemaal verliezen”. In mijn opperste concentratie kom dan los van mijn werk en dagelijkse besognes.

De natuur is nooit hetzelfde. En uiteraard bepalen de (weers)omstandigheden deels mijn foto’s. Daarom ga ik graag vaak op pad. Telkens op zoek naar dat ene beeld. Het gebied kies ik op basis van het seizoen en de verwachte weersomstandigheden.

Die seizoenen ben ik dan ook anders gaan ervaren. Intensiever. Gedetailleerder. Zo denk ik nu in weken in plaats van maanden. En let ik op die páár weekenden in het jaar dat de varens ontspruiten. Er rijp op de grond ligt. Bladeren in de herfst bonte kleuren hebben. Er kikkerdrillen zijn.

Ik woon op de bosrijke Utrechtse Heuvelrug, maar mijn werkgebied is groter. Naast mijn eigen regio ben ik vaak te vinden op de Veluwe. Maar ook maak ik graag uitstapjes naar de rest van Nederland en neem ik altijd mijn apparatuur mee op vakantie of tijdens een fotoreis.

Op mijn site vindt je een selectie van mijn foto’s. Veel kijkplezier!

— Roderik Sorbi

De foto’s op mijn site zijn auteursrechtelijk beschermd. Het publiceren, kopiëren of op andere wijze gebruiken van deze foto’s is niet toegestaan zonder mijn voorafgaande, uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming

Translate »