Welkom!

Natuur heeft van jongs af aan mijn bijzondere belangstelling gehad. Zoals bij velen begon het met eigen huisdieren en het lidmaatschap van WNF Rangers. Begin middelbare school verdiepte ik mij ook in vogels, werd vervolgens actief lid van de Vogelbescherming en het ene na het andere natuurboek werd in mijn verzameling opgenomen. Na schooltijd ging ik regelmatig in m’n eentje op de fiets naar Dierenpark Wassenaar om daar heerlijk rond te struinen en te genieten in de – in mijn ogen – grote, vrije-vlucht volière.

Rond die tijd begon ik geïnteresseerd te raken in fotografie en na mijn vakantiebaantje bij het dierenpark kocht ik op mijn 15e mijn eerste spiegelreflex, een Praktica. En het jaar daarop ruilde ik die in voor een Minolta XG2.

Toen ik begon te werken ging ik geleidelijk aan meer verre reizen maken, waarin de natuur een prominente plek kreeg. Een goed aantal jaren geleden ben ik verhuisd van de Randstad naar de Utrechtse Heuvelrug. 

Daar werd ik lid van de Fotokring Heuvelrug, een generieke fotoclub. Na enige tijd vertelde een van de clubleden over een workshop natuurfotografie die hij zojuist had gevolgd. Vrij snel daarna heb ik mij daarvoor opgegeven en daarna ‘sloeg het virus over’. Inmiddels ben ik ook lid van Natuurfotografen Utrecht.

De seizoenen ben ik anders gaan ervaren. Intensiever. Gedetailleerder. Zo denk ik nu in weken in plaats van maanden. En let ik op die páár weekenden in het jaar dat de varens ontspruiten. Er rijp op de grond ligt. Bladeren in de herfst bonte kleuren hebben. Er kikkerdrillen zijn.

— Roderik Sorbi

De foto’s op mijn site zijn auteursrechtelijk beschermd. Het publiceren, kopiëren of op andere wijze gebruiken van deze foto’s is niet toegestaan zonder mijn voorafgaande, uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming