Al enige tijd kijk ik hier enorm naar uit. Zo’n 2 jaar om iets preciezer te zijn. Voorafgaande aan deze trip zie ik van menig natuurfotograaf bijzondere foto’s voorbij komen en vraag ik mij af of het mij ook zou lukken. Om hier een keer een volledig weekend voor vrij te maken en onder goede omstandigheden tot mooie opnames te komen moet fantastisch zijn!

Naarmate de dagen vorderen worden de weersvoorspellingen gunstiger. En eenmaal aangekomen breekt de zon door, geweldig! Alleen op gezette tijden kan je op het strand terecht. En dan is een app, zoals Tides Planner, bijzonder handig. Bij eb naderen we het strand, waar de zon mild wordt voordat het onder gaat. Er verschijnt een zachte gloed over het zeelandschap. Dit is de plek waar Engeland zich losmaakte van de rest van Europa. Aardrijkskundig, wel te verstaan. Zo’n 450.000 jaar geleden als ik mij niet vergis.

Zoveel tijd heb ik niet, nu moet ik snel handelen. De vloed komt immers razendsnel op… Mijn fototas leg ik vele meters verder veilig neer, want voordat je het weet zou ‘ie anders onder water stromen. En door het kletsnatte zand loop je de kans dat je statief tijdens het fotograferen ietsje weg zakt. Daar zit ik uiteraard niet op te wachten.

Elders op het strand bevinden zich alleen de natuurfotografen met wie ik op pad ben. Allemaal in diepe concentratie. Er heerst een serene rust. Je hoort alleen de golven. De tijd staat even stil… 10 seconden wel te verstaan.

Reacties

Stilte

Stilte in het landschap
Stilte in de prachtige foto’s
Stilte in mijn hoofd

Ongemerkt heeft Engeland een spoor achtergelaten
Daar waar menigeen geniet van de zee en het strand
Weet jij de mooie Stilte die als herinnering in mijn hoofd zit te vangen in je camera

Stilte

Geef een reactie

acht + twaalf =

Translate »