De herfst is begonnen en de temperatuur daalt gauw. Hier in de bergen valt de regen eerder dan bij ons thuis. Het natte weer maakt de herfstkleuren intenser. En ook onze beleving…

Met de auto reizen we af naar een middelhoge bergketen, waar de regenval veel hoger is dan elders in het land. Hier hebben we een huisje gehuurd, dat we de komende dagen als uitvalsbasis gebruiken. Het is merkbaar dat het gebied tussen twee hoogseizoenen leeft. In de zomer moet het hier een prachtig wandelgebied zijn. En in de winter zijn de skipistes open. Maar nu is het rustig en is er nauwelijks verkeer.

De eerste ochtend is ons goed gezind. Zo ver onze ogen strekken kunnen we het landschap zien. En zelfs in de verte de andere bergen zien liggen. Het ochtendlicht schijnt een prachtige gloed over het landschap.

De dagen daaropvolgend blijft de bewolking dicht en zet de herfst verder door. Dagelijks valt er regen en blijven de wolken laag tegen de bergwanden hangen. Overdag fotograferen we diverse watervallen of verkennen we de bossen, die ons enigszins beschermen tegen de regenval.

‘s-Avonds begeven we ons richting de bergtoppen, waar een gure wind waait. Hier op zo’n 1360m hoog bevind zich de gems, een geitachtig dier met hoorns van zo’n 25- 30cm. Bij zonsondergang is de kans het grootst dat je ze tegenkomt. Op grote afstand maken we opnames van deze uiterst behendige bergklimmers. Als het pikdonker is rijden we langzaam door het mistige berglandschap voldaan terug naar ons huisje….

Geef een reactie

acht − acht =

Translate ยป