Foto: ISO 1600 | 17mm | f11 | 1/40 sec | 29 september 2023

Deze reis heb ik online grondig voorbereid, waarbij ik de mogelijke locaties zorgvuldig heb verkend aan de hand van blogs, visuele herkenningspunten, Pinterest, Google Earth, etc. En vervolgens de GPS-coördinaten bepaald en opgeslagen. Weliswaar kosten die voorbereidingen mij veel tijd, maar het maakt onze fotoreis zélf zeer tijdsefficiënt.

Dit is een land vol geschiedenis, legendes en mythes. Het land waar verhalen over koningen, helden, heksen en monsters tezamen komen. Waar weemoed en de drang naar onafhankelijkheid heerst. Waar men de eigen cultuur koestert en gewoontes en tradities door de vriendelijke bevolking hoog in het vaandel worden gedragen. Dít is het land waar goede, vervlogen tijden en warme vriendschappen nostalgisch worden herdacht.

Het landschap ademt geschiedenis uit: hier en daar tref je vervallen kastelen en ruïnes aan tussen oude gebergtes en uitgestrekte valleien, waar de harde wind alle ruimte krijgt. Hier komen alle elementen van de natuur samen: water, zon, wind, kou, regen, warmte… En dat kan zomaar op één en dezelfde dag. Die onvoorspelbaarheid maakt het landschap extra interessant. Zo kan op dezelfde fotolocatie de omstandigheden soms wel iedere 5 à 10 minuten veranderen. En kunnen je beelden dus telkens een andere sfeer oproepen. Een uitdaging èn luxe voor iedere fotograaf.

De herfstkleuren beginnen zich in te zetten. Eigenlijk zijn we zo’n 2 weken te vroeg voor de bonte kleuren, maar dat mag de pret beslist niet drukken. De regenval zorgt voor kleurverzadiging in het landschap en biedt een rijkdom aan stromende watervallen, rivieren en beekjes. De (veelal) dikke wolken versterken het gevoel van een oeroud, woest en desolaat landschap…

Geef een reactie

tien − een =

Translate »